No #1 Platform For Job Updates

Join us on Telegram

Join Now

Join us on Whatsapp

Join Now

SSC CGL General Science Previous Year Questions With Answer

Dear Readers, In this article we are sharing SSC CGL General Science Previous Year Questions With Answer. If you have any questions, you can ask us by commenting.

Download pdf SSC CGL General Science Previous Year Questions With Answer

DOWNLOAD 5000 General Science/Awarenes Questions with Answer 

CLICK HERE TO Download General Science (Physics) Previous Year Questions (300 Questions)

CLICK HERE TO Download General Science (Chemistry) Previous Year Questions (400 Questions)

CLICK HERE TO Download General Science (Biology) Previous Year Questions (400 Questions)

High Level Reasoning Questions With Answer PDF Free Download

English Questions Answers Pronoun pdf BANK SSC

1. Who was the first field marshal of India?

a. A. Vaidya
b. K.M. Cariappa
c. S.H.F.J. Manekshaw
d. Manoj Talwar
e. None of these

2. At which of the following location the Lal Bahadur Shastri Academy, which trains IAS officers is located?

a. Dehradun
b. New Delhi
c. Mussoorie
d. Srinagar
e. Bhopal

3. The Indian cancer research institute is located at _____?

a. Chennai
b. New Delhi
c. Mumbai
d. Calcutta
e. Bhopal

4. Prof. Amartya Sen is related to which of the following fields?

a. Geography
b. Economics
c. Biochemistry
d. Biophysics
e. Astronomy

5. Which of the following is the first nuclear reactor in India?

a. Harsha
b. Apsara
c. Vipula
d. Dhruva
e. None of the above

6. Washing soda is also known as-

A. Sodium caloride

B. Calcium bicarbonate

C. Sodium carbonate

D. Phosphorus

Answer- C

7. Baking soda is also is known as-

A. Sodium Bicarbonate

B. Calcium Bicarbonate

C. Carbon Monoxide

D. Bromide

Answer- A

English Questions Answers Conjunction pdf BANK SSC

8. What is the ratio of RBC to WBC-

A. 1:600

B. 600:1

C. 1:900

D. 500:1

Answer- B

9. Which city is the Silicon valley of India?

A. Mumbai

B. Delhi

C. Hyderabad

D. Bengaluru

Answer- D

10. In which year Delhi became the capital of India?

A. 1911

B. 1912

C. 1910

D. 1905

Answer- A

11. Which disease is caused by the bite of a mad dog?

A. Lukoderma

B. Hydrophobia

C. Hypertension

D. Arthritis

Answer- B

12. Which metal is used for generation of Nuclear Power?

A. Thorium

B. Uranium

C. Water

D. Fossils

Answer- B

13. By whom is the speaker of Lok Sabha elected?

A. All the members of Rajya Sabha

B. All the members of Lok Sabha and Rajya Sabha

C. People of India

D. All the members of Lok Sabha

Answer- D

14. Which planet is known as the Earth’s twin?

A. Jupiter

B. Mars

C. Venus

D. Saturn

Related Posts

HSCAP Kerala Second Allotment Results 2024 Out: Download Allotment Letter at hscap.kerala.gov.in

HSCAP Kerala Second Allotment Results 2024 Out: Download Allotment Letter at hscap.kerala.gov.in

Search Engine Optimization (SEO) Internship at Constructive Solutions, Inc

RS Aggarwal Quantitative Aptitude PDF - Download link

RS Aggarwal Quantitative Aptitude PDF (Latest Edition)

0 thoughts on “SSC CGL General Science Previous Year Questions With Answer”

Leave a Comment

The Bankersway.Com website provides education information. Here you will find all information about competitive exams such as IBPS, SSC, BANK PO, UPSC, IAS, BPSC & UPSC